8 beste radio-apps om online radio te luisteren – App.nl (2024)

Muziek

8 beste radio-apps om online radio te luisteren

Online radio via internet luisteren met radio-apps via iOS of Android is ideaal voor op je werk of als je onderweg bent. Of je nu van klassieke muziek houdt of internationaal radio wilt luisteren, met deze top 8 beste online internetradio-apps luister je overal en altijd naar je favoriete nationale en internationale radiozenders. Welke radio app ga jij downloaden?

8

8 beste radio-apps om online radio te luisteren – App.nl (1)

Nederland.FM

Audio en Muziek

Met deze radio-app luister je gratis naar de populaire Nederlandse radiozenders. Verwacht er niet te veel van, het design is namelijk heel basic, net als de website Nederland.FM. De app biedt een duidelijk overzicht van de beschikbare zenders. Als je op een van de logo’s klikt, start de muziek direct. In het menu bovenin switch je van zender en pas je het volume aan. Onderaan de knoppen komen je meest beluisterde radiostations in een lijstje van drie te staan. Handig voor als je snel je geliefde zender wilt beluisteren. De Android-versie van de radio-app biedt minder mogelijkheden dan de iOS-versie. Zo kun je in de iOS-versie je muziek koppelen aan een Chromecast of tablet en heb je een snelkoppeling naar YouTube, terwijl je deze features niet vindt in de Android-versie.

  • Recording: Nee
  • Streamen: Ja
  • CarPlay: Nee
  • Equalizer: Nee
  • Offline gebruik: Niet mogelijk

7

8 beste radio-apps om online radio te luisteren – App.nl (2)

Radio.net

Audio en Muziek

Net als Nederland.FM hoef je van deze online radio-app niet veel te verwachten. Met 30.000 radiozenders en podcasts is het aanbod gemiddeld. Als je gratis radio wilt luisteren dan doet deze app precies wat je vraagt. Qua interface en look and feel heeft de app iets weg van Spotify. Zo kun je snel scrollen tussen genres, lokale zenders en vind je onderaan tips van de redactie. Met de sleeptimer schakel je de muziek automatisch uit. Lekker als je ’s nachts met je muziek in slaap wilt vallen. De ‘ontdekfunctie’ is handig voor als je nieuwe nummers wilt beluisteren. De zenders die je net hebt beluisterd, slaat de app op onder ‘recent beluisterd’. De app maakt wel gebruik van advertenties, best vervelend als je snel van zender wilt switchen.

  • Recording: Nee
  • Streamen: Ja
  • CarPlay: Nee
  • Equalizer: Nee
  • Offline gebruik: Nee

6

8 beste radio-apps om online radio te luisteren – App.nl (3)

Audials Radio

Audio en Muziek

Een van de meest veelzijdige apps in het rijtje, dat is Audials. Of je nu van Pop, Rock, House of Hiphop houdt, deze radio-app biedt alle genres aan. En hij biedt meer, want naast de keuze uit 2000 Nederlandse radiozenders en ruim 90.000 internationale zenders vind je er ook ruim 260.000(!) podcasts. Met zo’n groot aanbod zit er altijd wel een interessante podcast voor je bij. Ook bijzonder is de social media-optie die is toegevoegd aan elke radiozender. Zo zie je precies wat er onlangs gepost is op de kanalen van de zenders.

Als je in de auto zit, zet je de optie ‘car mode’ aan en luister je de muziek terwijl je rijdt. Dat kun je ook offline doen, want de app bevat ook een recordoptie. Daarnaast speel je de muziek gemakkelijk af via andere apparaten, zoals een Chromecast.

  • Recording: Ja
  • Streamen: Ja
  • CarPlay: Ja
  • Equalizer: Nee
  • Offline gebruik: Ja

5

8 beste radio-apps om online radio te luisteren – App.nl (4)

Radio Nederland

Audio en Muziek

Ben jij een sportfanaat of nieuwsfreak? Of luister je liever naar je lokale radiozender? Dan is dit een perfecte app voor jou. Niet alleen beschikt deze radio-app over meer dan 500 nationale en lokale zenders, ook kun je er naar live radio-uitzendingen luisteren of je favoriete podcast opzetten. Je staat ermee op én gaat ermee naar bed, letterlijk. Met de wekfunctie sta je ’s ochtends vrolijk op met je bekende radiostation. Ontdek je een nieuw nummer dat je graag wilt delen met je vriend? Dan doe je dat heel simpel via de share-buttons. Deze app werkt via Bluetooth, wifi of 3G. Het enige nadeel is dat je de muziek niet offline kunt streamen of in de auto kunt beluisteren via de Car Play-optie.

  • Recording: Nee
  • Streamen: Ja
  • CarPlay: Nee
  • Equalizer: Nee
  • Offline gebruik: Nee

4

8 beste radio-apps om online radio te luisteren – App.nl (5)

Radio FM

Audio en Muziek

Met meer dan 30.000 radiozenders wereldwijd is het aanbod van deze radio-app heel uitgebreid. Vanuit je luie stoel in Nederland geniet je van de swingende salsamuziek uit Colombia of waan je jezelf even in Amerika terwijl je mee rapt met Jay-Z. Je selecteert radiozenders per land, genre of taal. Heb je een coole zender gevonden? Dan zet je deze gemakkelijk in je favorieten lijst door de optie ‘toevoegen aan favorieten’ aan te klikken. Naast de standaard functies, zoals de wekkerfunctie en alarminstellingen, kun je ook de kwaliteit van het volume bepalen via de ‘Equalizer’. Zo kun je een weerkaatsing van een concertzaal simuleren en het zachte timbre van een buizenversterker instellen. Als we een nadeel moeten noemen, zijn het toch wel de reclames die tussendoor verschijnen.

  • Recording: Nee
  • Streamen: Ja
  • CarPlay: Nee
  • Equalizer: Ja in Android, niet mogelijk in iOS
  • Offline gebruik: Nee

3

8 beste radio-apps om online radio te luisteren – App.nl (6)

TuneIn Radio

Audio en Muziek

Wil je graag nieuwe muziek ontdekken of weten waar je vriend of vriendin naar luistert? Dan voorziet TuneIn Radio prima in je behoeftes. Dit is namelijk de enige app in deze toplijst waarin je met anderen kunt delen welke muziek je luistert. Deze internet radio-app biedt ruim 100.000 radiostations aan. Van sport- of nieuwszenders tot podcasts: TuneIn heeft het allemaal. In het TuneIn Premium pakket zit een recording-functionaliteit waarmee je nummers kunt downloaden en beluisteren voor een bedrag van 9,99 dollar per maand of 99,99 dollar per jaar. Dat is enigszins prijzig als je kijkt naar de extra mogelijkheden die je krijgt ten opzichte van de gratis versie.

  • Recording: Alleen in premium-versie
  • Streamen: Ja
  • CarPlay: Niet in iOS wel in Android-versie
  • Equalizer: Nee
  • Offline gebruik: Alleen in premium-versie

2

8 beste radio-apps om online radio te luisteren – App.nl (7)

myTuner Radio

Audio en Muziek

Een van onze favoriete apps is myTuner Radio, omdat deze heel gebruiksvriendelijk is en er overzichtelijk uitziet. Bovendien sluit je deze app op allerlei apparaten aan, zoals een Chromecast, Apple TV of tablet. Daarvoor moet je trouwens wel de premium-versie aanschaffen. Deze kost 3,49 euro. In deze betaalde versie kun je het geluid ook aanpassen met de equalizer en de muziek in je auto afspelen. Onderaan selecteer je de zenders, podcasts of hitlijsten. Bovenin het menu wissel je gemakkelijk van land, genre of stad. Heb je een leuke zender gevonden? Dan kun je deze delen met de share-buttons. Net als alle andere apps beschikt myTuner of een alarm- en wekkerfunctie.

  • Recording: Nee
  • Streamen: Ja
  • CarPlay: alleen in pro-versie
  • Equalizer: alleen in pro-versie
  • Offline gebruik: alleen in pro-versie

1

8 beste radio-apps om online radio te luisteren – App.nl (8)

RadioNED

RadioNED is dan wel alleen geschikt voor Apple-gebruikers, de app bevat alle functionaliteiten die je van een radio-app verwacht. Daarom is deze app op nummer één geëindigd. Met meer dan 475 radiostations uit Nederland vind je altijd wel een zender waar jij naar wilt luisteren. Elk radiostation is voorzien van een biografie waardoor je meer over dit station te weten komt. De app bevat geen advertenties en is gemakkelijk te bedienen. Met de timer- en wekkerfunctie stel je de zenders snel in. Ben je een echte nieuwsfreak? Dan is deze app voor jou bijna onmisbaar. In de app vind je namelijk het laatste radionieuws. RadioNED is volledig geïntegreerd met de media-afspeelmogelijkheden binnen Android, iOS, tvOS en macOS en werkt daarom erg gebruiksvriendelijk.

  • Recording: Nee
  • Streamen: Ja
  • CarPlay: Ja
  • Equalizer: Nee
  • Offline gebruik: Nee

Radio-apps van populaire Nederlandse radiozenders

Ben jij een fan van één specifieke Nederlandse radiozender? Dan kun je natuurlijk beter via de app van deze radiostations luisteren. We hebben de populairste radio-apps van de bekende radiostations (commercieel en niet-commercieel) voor je op een rijtje gezet.

NPO Radio 1 – Nieuws & Sport
NPO Radio 2
NPO Radio 5
NPO 3FM – Music Starts Here
Sky Radio
Qmusic
Radio 10
Veronica
Radio 538
StuBru
BNR Nieuwsradio
SLAM!
Sublime

Welke radio-app is jouw favoriet?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.

Ben 12/11/2020 6

Basic Radio

Sinds kort gebruik ik Basic Radio. Zoals de naam aangeeft is dit Basic maar heb niet meer nodig. Heeft in ieder geval geen pop-up reclames zoals bij Simple Radio. Reageren

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.

HJ 14/10/2020 3

Replaio favoriet! Fully loaded

Ik ben erg tevreden over het snelle Replaio met genres selectie, recent gespeeld voorkeurzender, slaaptime, alarmen, equaliser, delen, integratie met Spotify , keuze om de kwaliteit te kiezen, nederlandstalig en met name ook casting mogelijkheden! Reageren

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.

Harm Zwiers 11/09/2020 1

Omdat ik geen betere kan vinden

Ik gebruik TUNEin gratis versie, heeft een nadeel je kan niet zelf WEBRADIO links toevoegen en de radio niet trapsgewijs onderverdelen in Sub groepen.Bijvoorbeeld Hoofdgroep Nederland daarna sub groepen Nationaal/Regionaal/Lokaal/Hobbymatige. Reageren

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.

Jansen 17/08/2020 1

twixen

Ik luister liever me muziek gratis zonder reclame op twixen.comZe hebben ook een app in de google play store (zoek op twixen)Gr Reageren

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.

App Radio 06/07/2020 0

Wat is het adres voor deze app. Reageren

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.

Reacties laden [1]

8 beste radio-apps om online radio te luisteren – App.nl (9)08/07/20200

Wat bedoel je precies met het adres? We helpen je graag!

Corné Beerse 06/05/2020 2

Wat ik in een app zoek

Het zou mooi zijn als wordt aangegeven:- of de apps eigen reclame in de audio toevoegen- of de apps een web-browser nodig hebben (en dus een ge-app-te web pagina zijn)- of de apps de fm-radio van sommige toestellen gebruikt. Reageren

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.

Reacties laden [1]

8 beste radio-apps om online radio te luisteren – App.nl (10)08/07/20200

Wat ik in een app zoek

Hi Corné, bedankt voor je suggestie! We gaan kijken of we de toplijst met deze informatie kunnen aanvullen.

Omer 28/07/2019 1

Leuk

Heel leuk Reageren

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.

Op zoek naar iets anders?

FotografieBewerk jouw foto’s tot perfectie met deze 8 apps
BoekenBoeken lezen op je smartphone: 8 apps
WinkelenTweedehands kopen en verkopen: de 5 beste apps
VideoDe 10 beste apps voor videobewerking
8 beste radio-apps om online radio te luisteren – App.nl (2024)

References

Top Articles
7 Polaroid Settings Secrets: Master Your Polaroid Camera
Try these new Polaroid Now+ creative tools
11 beste sites voor Word-labelsjablonen (2024) [GRATIS]
Hotels Near 6491 Peachtree Industrial Blvd
Poplar | Genus, Description, Major Species, & Facts
Ou Class Nav
270 West Michigan residents receive expert driver’s license restoration advice at last major Road to Restoration Clinic of the year
Over70Dating Login
LA Times Studios Partners With ABC News on Randall Emmett Doc Amid #Scandoval Controversy
414-290-5379
Edgar And Herschel Trivia Questions
13 The Musical Common Sense Media
83600 Block Of 11Th Street East Palmdale Ca
Signs Of a Troubled TIPM
Sams Early Hours
R Personalfinance
Morristown Daily Record Obituary
Lakers Game Summary
Poe Str Stacking
[PDF] NAVY RESERVE PERSONNEL MANUAL - Free Download PDF
Pain Out Maxx Kratom
Maine Racer Swap And Sell
100 Million Naira In Dollars
Purdue Timeforge
Devotion Showtimes Near The Grand 16 - Pier Park
Math Minor Umn
Fedex Walgreens Pickup Times
Sun Haven Pufferfish
#scandalous stars | astrognossienne
Workday Latech Edu
Linabelfiore Of
What Time Is First Light Tomorrow Morning
Bay Focus
Best Restaurants In Blacksburg
Ukg Dimensions Urmc
Poe Flameblast
Td Ameritrade Learning Center
Weather Underground Bonita Springs
The Banshees Of Inisherin Showtimes Near Reading Cinemas Town Square
Shuaiby Kill Twitter
Easy Pigs in a Blanket Recipe - Emmandi's Kitchen
Verizon Outage Cuyahoga Falls Ohio
888-822-3743
Autum Catholic Store
Busted Newspaper Mcpherson Kansas
Juiced Banned Ad
Lawrence E. Moon Funeral Home | Flint, Michigan
Sherwin Source Intranet
300+ Unique Hair Salon Names 2024
Rocket Bot Royale Unblocked Games 66
Skybird_06
Mazda 3 Depreciation
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Benton Quitzon

Last Updated:

Views: 5551

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Benton Quitzon

Birthday: 2001-08-13

Address: 96487 Kris Cliff, Teresiafurt, WI 95201

Phone: +9418513585781

Job: Senior Designer

Hobby: Calligraphy, Rowing, Vacation, Geocaching, Web surfing, Electronics, Electronics

Introduction: My name is Msgr. Benton Quitzon, I am a comfortable, charming, thankful, happy, adventurous, handsome, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.